Bruidswerk

Bloemen op een bruiloft; een eeuwenlange traditie. Zo ook het bruidsboeket. Volgens de etiquette zoekt de bruidegom een bruidsboeket uit en betaalt dit. Hij overhandigt dat boeket op de dag van het huwelijk aan zijn aanstaande. In de huidige tijd geldt dat de bruiden steeds vaker betrokken zijn bij samenstelling van bruidsboeketten. Bovendien zijn bloemen voor de bruid niet meer altijd samengebonden tot boeket. Er zijn zoveel prachtige mogelijkheden! Gaat u trouwen? Sonia bloemen  doet u graag ideeën aan de hand met tips en illustraties.

Als je geen boeket wilt, heeft u ruime keuze aan andere vormen van bloemen op uw bruiloft:

  • Losse bloem: als moderne variant op het bruidsboeket kunt u één of enkele losse bloemen in uw handen dragen. Bijvoorbeeld een orchidee of amaryllis.
  • Armcorsage: middels een bandje of met behulp van draad worden bloemen om uw pols en/of arm bevestigd. Zie Inspirerend bruidswerk voor voorbeelden. Een armcorsage is ook praktisch: het is gemakkelijk draagbaar voor u tijdens het feest na de ceremonie.
  • Haarcorsage: er kan een bloemwerkstukje of een bloemenkroon in uw haar worden bevestigd. Ook losse bloemen in het haar zijn prachtig.
  • Bloemen op kleding: draagt u een sluier? Vraag uw Fleurop bloemist welke bloemen hierin gestoken kunnen worden. Mogelijk biedt ook uw jurk mogelijkheden voor verwerking van bloemen         

 

Vormen in bruidsboeketten


Biedermeier
Een traditioneel, bolvormig boeket. De bloemen worden compact gebonden om een halve bol te vormen.

 

 

 

 

 

 


Druppel
Dit is ook een bolvormig boeket met het verschil dat de helft uitloopt in een lichte spitse punt. Vaak worden de bloemen op draad gebonden, omdat het geheel dan het meest stevig wordt.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Waterval
Hierbij worden lange bloemen met behulp van draad in een waterval geschikt. Dit boeket is langer, groter, breder en boller van vorm dan de druppel. U bereikt er een dramatisch effect mee.

 

 

 

 

 

 

 

 

 Composiet bruidsboeket
Dit bloemwerk bevat honderden losse echte bloemblaadjes die op één draad worden gebonden of aan elkaar worden gelijmd. Uiteindelijk lijkt dit op 1 grote bloem. In het kader van de houdbaarheid gebruikt de Fleurop bloemist Clean Life of een gelijksoortig middel. Het is veel werk en dus kostbaar om een dit bruidsboeket te maken.